Данетки: зможеш чи ти розгадати загадку?

 

Усі ми з дитинства любимо загадки й заплутані історії, де потрібно довідатися, хто ж з героїв виявився лиходієм. Напевно, кожний іноді мріє побути слідчим, що розплутують загадковий і небезпечний злочин, адже так хочеться знайти слід порушника й піймати його на місці злочину. Для таких детективів створена цікава настільна гра, яка має немудра й прозора назва "Данетки". Назва походить від часток «Так» і «Немає», і чітко передає суть гри: провідний однією пропозицією описує ситуацію, а гравці повинні задавати йому питання, проясняють загадану ситуацію, на які можна відповісти "так" або "немає" ( у деяких варіаціях використовують ще "несуттєво", "некоректно"). Гравці можуть задавати зовсім несподівані й нестандартні питання, тому що данеткі припускають самі неординарні ситуації і їх розв'язки.

Існує версія, що данеткі з'явилися в якімсь університеті на юридичному факультеті, де готовили майбутніх слідчих. Ця гра настільки полюбилася всім верствам населення, що тепер у неї відіграють від мала до велика, у тому числі й в універах на семінарських заняттях для розвитку логіки, інтуїції, для тренування поведінки в нестандартних ситуаціях і так далі. Навіть майбутні психологи регулярно займаються данеткі, щоб розбудовувати в собі професійні навички.

Не кожний магазин настільних ігор може похвастатися данеткі на своїх полках, але "Хід конем" пропонує такі настолки, яких Київ ще не бачив. Це різні колоди з набором карток з певними сюжетними лініями. Наприклад, "Випадок з життя", "Детективні історії", "Гроші, влада й слава", " Страсті-Мордасті" та інші. У кожному наборі зібрані самі дивні й заплутані історії, які під силу розгадати тільки самим розумним і спритним гравцям. Так що, друзі, де купити настільні ігри в Києву по найкращих цінах, ви вже знаєте, тому поспішаєте порадувати себе або своїх друзів класним подарунком. Ви здорово проведете час, повеселитеся від душі, відіграючи в данеткі.

Настільні ігри - це відмінний варіант для розваг у дорогу, тому що вони не вимагають фізичної активності й пересувань, а у випадку з данеткі, так навіть наявність стола необов'язково. Можна відіграти, навіть тупотячи на пляж, піднімаючись по гірському схилу, сидячи в поїзді або в машині. Так що, купити настолку в дорогу просто життєво необхідно, щоб не вмерти з нудьги. Магазин ігор "Хід конем" допоможе підібрати саму цікаву данеткі, яка дозволить тобі виявити свою ерудицію й неординарну логіку в компанії друзів і близьких.