«Серп» і... Робот!

 

«Серп» - настільна гра від польської студії Stonemaier Games. Творці, Джеймі Стегмайер і Якуб Розальскі, розмістили концепт свого дітище на відомому краудфандінговом ресурсі й навіть думати не могли, що всім настільки сподобається – було зібрано майже два мільйони доларів! Непогана заявка на успіх, вірно? Після релізу очікування ігроманів виправдалися сповна. Захоплюючій сюжет, чудові ілюстрації, детальні мініатюри, цікаві й доступні правила – усе це в одній коробці.

Перша світова війна підійшла до кінця. Ця подія принесла чимало гіркоти країнам-учасникам. Але давай представимо такий розвиток подій – після багаторічної битви в районі Східної Європи утворюється п'ять фракцій. Республіка Полані, Саксонська імперія, Кримське ханство, Союз Русвет і Північне королівство. Нові держави не прагнуть відступати, до того ж відбувся раптовий прорив у галузі науки й ученими були розроблені потужні знаряддя… Тепер на твоїй стороні виявляться роботи. Що ж із цього вийде?

Може здатися, що гра пов'язана з війною, і почасти це так, але – не зовсім! Битва тут неминуча, але насправді настолко – про економіку, будівництво, сільське господарство й усе, що із цим зв'язане, адже перемога буде будуватися саме на тому, скільки в Тебе вийшло «заробити» протягом ігрового процесу. Ті, що відбувається дійство повинне бути знайомо, насамперед, усім тим, хто зустрічався зі стратегічними відеоіграми, де гравцям стояло розширювати свою територію, одержувати більше робітників, будувати військові частини, збирати ресурси й – вести свою країну до процвітання й благополуччю! Аматори комп'ютерних «Civilization» і «Age of Empires» точно зацінують!

Кожної фракції властиві унікальні властивості й ресурси, які вона може використовувати у свою користь. Розширення й виробництво – досить делікатна й напружена річ. Якщо гравець виявляється на території суперника, той зобов'язано захистити свої землі – і починається битва. Ти можеш боротися так часто, скільки захочеш – тільки ретельно зважуй усе за й проти.

Середній час сесії займає 2-2,5 години, але може протривати й до трьох. Однак, поринаючи в ігровий процес із головою, час пролітає непомітно. Неймовірно поглинає атмосфера, необхідність планування, вигаданий мир, який диктує зовсім інші умови… Усе це змушує задуматися про той, «а що якби було дійсне так?» Залишається тільки догадуватися…

Побудуй свій мир, очоль найсильнішу фракцію, «подружися» з фабрикою, відчуй схований у тобі потенціал темного владаря… Загалом, усе це з лишком обіцяє тобі настільна гра «Серп», купити яку ти можеш у нас, в інтернет-магазині для друзів «Хід Конем»! Ми, у свою чергу, гарантуємо, що ти проведеш не один відмінний вечір із друзями, додавши у власну колекцію цю настолку! Не барися й скоріше замовляй!!!