Настільні ігри на природі

Ще кілька днів – і настане літо, пора довгих зоряних ночей, іскристого теплого моря й безлічі позитивних моментів... Насамперед ця пора року асоціюється з активним відпочинком – і ми всіляко тебе в цьому підтримуємо! Саме час кататися на велосипеді, роликах або скейті, підніматися на гори, робити вилазки на природу або відправитися в піший похід. Але значить чи це, що настільні ігри потрібно закинути на антресоль до зими? У жодному разі! Хід Конем приведе тобі кілька незаперечних доказів того, що настолочка буде твоїм вірним соратником на канікулах (або у відпустці), у дорозі або на пікніку.

Кілька умов правильного вибору «компаньйона»:

Гра не повинна бути «ємної». Як у прямому, так і переносному значенні. Більша важка коробка з величезною кількістю деталей, із правилами, зрозумілими тільки присвяченим ( та й це через кілька годин їх докладного вивчення), часто – неможливість знайти рівну поверхню для того, щоб розкласти масштабну карту… Причин, насправді, багато, але ми не будемо сильно в це глибшатися. Приклад таких настолок – типові варгейми (примітка: дана умова не ставиться до зльоту аматорів варгеймінга, у яких є чітка мета й вони знають, як це реалізувати).

Друга рада протипоставлена першому: чим менше розміри такої гри, тем краще. Звичайно ж, отут ти вільний вибирати самостійно, але, найчастіше, посиденьки на природі мають на увазі ще багато різних предметів (їжа, вода, підстилка, пристосування та інше). Не багато зрозуміють «зайвий вантаж» у вигляді настолки (але якщо вона того коштує – порушуй правила й доведи іншим, що всі не даремно!). Не віриш, що гра, коробка якої міститься у твою кишеню, зможе бути досить веселої? Дарма! J Практично все люблять перекинутися в дурня – класичного або підкидного, але що, якщо ти запропонуєш своїм приятелям альтернативна розвага, одночасно веселе, інтелектуальне й задерикувате? Воображарій Зірки, Данетки, Fluxx, дорожні версії Свинтуса або Алиас, Крокодил, Йорж ( для дорослої й небагато нетверезої компанії) – кожна із цих ігор мають захоплюючий ігровий процес. А саме класне – їх можна побрати із собою хоч усі, оскільки не займають багато місця! Набридло або не підійшло щось однієї? Скоріше діставай із сумки іншу гру!

Третя умова: прості правила. Збираючи коло друзів для спільного походу в ліс або в парк, ти можеш зіштовхнутися з розбіжністю інтересів, хтось побере із собою дітей, а комусь може бути попросту нудно або страшно розбиратися в ігрових принципах – публіка завжди те саме що «росіянці рулетці». Але ти ніколи не прогадаєш, якщо побереш із собою такі настолки, назва яких говорять за себе, або їх правила можна розповісти приблизно за дві хвилини.  

И останнє – нехай учасники не сидять на місці. Мабуть, і тут виручить наш старий добрий друг Крокодил, але є ще Алиас, Тик Так Бумм, божевільний Йорж і багато чого- багато чого іншого…

Для тих, хто збирається на відкрите повітря й прагне різноманітити своє дозвілля за допомогою ігор, на сайті Хід Конем є спеціальний розділ – «Гри в дорогу». Заходь, вибирай, купуй – відіграй!!