У що пограти, коли не хочеться думати

Існує думка, що захоплення настільними іграми завжди сполучене з посиленою розумовою роботою. Почасти це так – величезна кількість настолок дійсно мають насичений геймплей, правила в кілька десятків сторінок, величезна кількість фішок і фігурок, партії довжиною в кілька годин, а також викликають непідроблений страх в «непосвячених», а вже в новачків – і поготів. Це справедливо у відношенні таких епічних настільних ігор, як «Warhammer», «Серп», «BattleLore» або «Цивілізація».

Але що робити, якщо хочеться чогось максимально розслабляючого? Після важкого трудового тижня іноді так важко думати й напружуватися. Або, як варіант, у твоїй компанії з'явилося трохи нових знайомих, яким і хотілося б пограти в настільні ігри, але вони не є такими завзятими фанатами стратегій або взагалі зустрічаються із цим уперше. Відіграти або вибрати інший вид розваги? Звичайно відіграти! Мир настільних ігор досить різноманітний і кожний знайде в ньому те, що шукає. Існує безліч веселих настолок, у яких не потрібно багато думати (або думати, але не так посилено). Сьогодні Хід Конем, інтернет-магазин настільних ігор, розповість тобі про декілька з них.

Крокодил складається з карток з термінами, які необхідно показати жестами. Від складності слова буде залежати кількість окулярів, які ти принесеш своїй команді. Дії, речі з повсякденного життя, абстрактні поняття, знаменитості або афоризми – вибирай, що тобі по душі й скоріше показуй. Класика, яка ніколи не застаріє!

Тик Так Бумм. У цієї цікавої настолко діє принцип « гарячої картоплі». Їсти заведена бомба й незрозуміло, через скільки часу вона «вибухне». Є початкова буква або склад, з яких повинне починатися слово. Придумав слово – кидай скоріше бомбу сусідові! Хто не впорався (або кому банально не повезло), той програв.

Loonacy. Ціль цієї настолки – скинути карти (бажане швидше), якщо на столі є така ж картинка. Якщо ти уважний і швидкий, успіх тобі гарантований!

Імаджинаріум або Dixit – тут знадобиться твоя уява. На кожній картці є гарна (і часом божевільна) ілюстрація, для якої тобі потрібно придумати асоціацію ( як ти це здійсниш, вибирати тобі). Іншим учасникам необхідно вгадати з декількох карток саме твою – ту, яку ти описував. Dixit і Імаджинаріум відрізняються артами: у першому випадку зображення казкові й добрі, у другому – небагато божевільні (але однаково дуже гарні).

Дженга – настільна гра, у якій потрібно побудувати максимально високу вежу. На самому початку учасники використовують усі бруски для початкової конструкції, а потім – по черзі витягають по одному бруску з-під низу й перекладають його наверх. Тут потрібна гарна координація, спритність і, бажане, відсутність хвилювання (тремтячі руки – найгірший помічник у цій справі). Розжарення наростає, коли вежа здобуває дуже нестійкий вид, адже кожний елемент може стати останнім і гра закінчиться – голосним гуркотом і веселим сміхом!

От трохи простих, але забавних ігор, у які можна пограти із друзями, зарядитися позитивом і по-Справжня відпочити, забувши про турботах. Ти завжди можеш порадитися з нами при виборі – магазин настільних ігор Хід Конем з радістю стане твоїм вірним путівником і допоможе вибрати кращу настолку саме під твої потреби!