Alias (Скажи Інакше)

«Alias» (або «Скажи інакше») з'явилася на початку 90-х у Фінляндії й спочатку називалася «Tactic». Игре вдалося завоювати величезну популярність у своїй країні, а потім – успішно вийти на міжнародний ринок. Сьогодні, через двадцять із зайвим років, ця настолко встигнула стати знаковою річчю, класикою миру настільних ігор і є необхідним атрибутом веселих вечірок або затишних сімейних вечорів.

«Алиас» – гра, доступна всім. Вона має рядом переваг, які роблять її практично універсальною річчю для посиденьок із друзями. Давай розглянемо їх разом.

Легені правила. А точніше, практично повна їхня відсутність. Усе, що потрібно знать і пам'ятати, міститься на невеликий аркуш паперу. Це не той випадок, коли прийде витратити кілька годин на вивчення всіх премудростей. Цікаво як брати участь, так і просто спостерігати. Можливо, у твоїй компанії є кілька невпевнених людей, які сумніваються у своїх силах? Спостерігаючи за веселощами з боку й переконавшись, що тут немає нічого складного, від сумнівів не залишиться й сліду!

Підключення голови. Хто сказав, що розваги не можуть бути інтелектуальними? Тобі прийде включити все своє мислення, щоб упасти в бруд особа (але ми знаємо, що в тебе все вийде). Ціль гри – пояснити якнайбільше термінів своїй команді, не використовуючи однокореневих  слів і антонімів. Чим більше відгадане, тем ближче ви до фінішу! Настолко буде корисна всім, хто прагне потренувати і поліпшити ораторське мистецтво – адже дуже часто ми забуваємо про те, як багатогранна наша мова. «Еліас» допомагає вийти за ці границі.

Є ще одне цікаве застосування для гри «Alias». Вивчаєш іноземну мову? Чому б не спробувати зіграти з однодумцями? Тільки не на російському або українському – використовуй словниковий запас тієї мови, яку ви все разом вивчаєте. Буде складно, але мозок з радістю прийме такий виклик і швидко адаптується. Які булочки ви одержите? Потреніруете мова, переведете пасивний словник в активний і, звичайно ж, перестанете боятися – публіки, мови й інших супутніх навчанню страшилок.

Універсальність. Можна відіграти з батьками й дітьми, з колегами по роботі, з новими знайомими й старими друзями.

Азартність і дух суперництва. Компанія ділиться на команди, а виходить, потрібно бути краще, швидше, сильніше! Протистояння може бути захоплюючим і захоплюючим!

Крім класичної версії існують так називаються доповнення. Приміром, в «Alias Party», крім карток зі словами, є додаткові картки. Тут як і раніше потрібно давати пояснення поняттям, але, крім цього, потрібно буде ухвалювати потрібну позу, говорити із зазначеною інтонацією або копіювати відому особистість. Веселощі гарантовані всім!

Ти усе ще не встигнув купити настільну гру «Еліас» і додати у свою колекцію? Якщо немає – скоріше замовляй в інтернет-магазині для друзів «Хід Конем»! Доставка по Києву й усій Україні. Залишилися сумніви? Приходь до нас на безкоштовні ігротеки – щонеділі ми відіграємо з усіма бажаючими!