Як привітати в День захисту дитини під час війни?

Незабаром, 1 червня, весь світ відзначатиме День захисту дітей, буде організовувати різноманітні розваги та пригощатиме діток та їхніх батьків смаколиками.

 

Але як наразі можна відзначити День захисту дітей в Україні? Звичайно ж, погравши з ними в настільні ігри, згуртуватися сім'єю і провести весело і з користю безцінне спільне дозвілля.

 

Нижче зробили для вас добірку, яка допоможе вибрати найкращу гру саме для вашої дитини. Адже всі дітки такі різні! Ну що, поїхали?

 

Веселитися, вправно володіти руками і… виконувати акробатичні трюки! Ні, це ми не про Твістер, а про чудову гру «Крихітні акробати». У ній ви і ваші дітки вибудовуватимете піраміди з акробатів, тварин та циркового приладдя, виконуючи спеціальні завдання з карток. Ох, скільки треба контролювати! Саме те, щоб розвинути концентрацію та уважність.

 

Прекрасною представницею ігор на розвиток пам'яті, наприклад, стане «Монстри, до шафи!», адже в ній ви вчитеся не змагатися, а діяти спільними зусиллями, запам'ятовувати, де розкидані іграшки, лякати монстриків та ховати їх у шафу з дітлахами від 3 років.

 

А чи знаєте ви, на які дива здатна гра, де просто є картки номіналом від 1 до 100 та пара допоміжних бонусів? Здавалося б, ні на що, але всього за кілька партій гра «The Mind» синхронізує всіх, хто зібрався за столом і допоможе оволодіти секретним прийомом – комунікації без слів.

 

Знаходити відповідності між картками швидше за суперника – таке ваше завдання у грі «Доббл», яку б варіацію ви не обрали. Більше того, у цієї гри існує безліч серій, наприклад, з персонажами Pixar або предметами світу Гаррі Поттера. Отже, гра не тільки потренує швидкість, уважність та периферійний зір, а й порадує дитину улюбленими персонажами.

 

А якщо є бажання прокачати себе та діток у стратегії та прийнятті рішень — сміливо обирайте «Крихітні містечка». У цій грі кожен зможе побути архітектором і роздавати гравцям ресурси (зрозуміло, потрібні для себе і непотрібні для інших). За таких обставин 100% доведеться бути надзвичайно уважним і продумувати ходи наперед!

 

Або що скажете про картки з чарівними зображеннями і глибокими образами? Адже це чудовий спосіб дати політ безмежній фантазії дитини. Впевнені, у цьому вам допоможе гра «Діксіт». Декілька партій, і ви будете шоковані, як діти підхоплять настрій гри і самі плутатимуть вас своїми дивовижними асоціаціями!

 

Звичайно ж, крім розвитку всіх перерахованих якостей, граючи з дітьми в настільні ігри, ви вчитеся домовлятися і разом проходите перші маленькі поразки. Такі важливі кроки в житті ваших дітей проходити спільно, всією сім'єю – як ніщо інше зміцнить ваші взаємини.


 

 

автор: Злата Ходос