24 травня - Всесвітній день відеоігор

 

Йоу, ігромани! Розчехляйте джойстики, пальчики та готуйтесь до шаленої святкової встряски, адже сьогодні — 24 травня, день падіння режиму карлика. Упс, перепуточки. 24 травня — всесвітній день відеоігор.

Саме 24 травня 1972 року світові вперше представили Magnavox Odyssey — першу у світі ігрову консоль для домашнього користування, яку ще й можна підключити до телевізора. Уявляєте, гра вперше вийшла за межі одного девайсу!

Сьогоднi ж консолі стали невід’ємною частиною нашого життя. Ми активно ними користуємось і не можемо уявити геймера, гіка або просто підлітка, який не грав або ж бодай не мріяв про ігрову приставку. GTA, The Last of Us, Hearthstone, серії Resident Evil та інші легендарні ігри вже встигли зайняти почесне місце на наших полицях.

Але, як показує досвід, життя персонажів існує далеко за межами відеогри. Чи відомий вам всесвіт, де за мотивами однієї історії існують книги, ігри, серіал, артбук, настолки та гори прихильників?

Це — культовий Геральт із Ривії, він же Відьмак — кремезний мисливець на чудовиськ із реакцією блискавки, світ якого вперше описаний у серії книг польського письменника Анджея Сапковського. Шанувальники та критики вважають цей всесвіт одним із найпродуманіших і саме тому ми сьогодні на ньому зупинимось.

По-перше, Сапковський створив напрочуд різнобічних персонажів. Вони цікавлять нас як поодинці, так і у взаємодії між собою.

По-друге, пейзажі та атмосфера. Читачі книг захоплюються деталями світу та тим, як вони занурюють у світ середньовічної Європи та химер, а геймери — продуманістю графіки та музики. Краса змальованої природи доповнюється музикою під настрій локації.

По-третє, квести та вибір. Навіть пройшовши квест за однією опцією, хочеться згодом повернутись та пройти гру іншим шляхом.

Команда магазину Хід Конем також із головою пірнула у всесвіт Відьмака. Тому вже зараз ви можете кинути гріш Відьмакові та зробити передзамовлення на гру (має з’явитися на полицях цього року) або купити книгу, якщо чогось із цього вам досі не вистачає ;)

P.S. Наразі відкрито передзамовлення на артбук “Ігрові консолі 2.0” для справжніх гіків із описом та детальними діаграмами ігрових консолей усіх поколінь. Ця книга 100% припаде до душі фанатам відеоігор, а подарувати її можна на будь-яке інше свято.

 

 

автор: Злата Ходос
Якщо Вас зацікавила стаття, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: