BANG! – і ти фанат!

 

Вестерн, шерифи, злочинці, відступники… Напруга й розжарення страстей. Капелюха надіті, револьвери заряджені. Хто переможе? Кому має бути загинути в битві? На чиїй стороні виявиться правда? Усе розв'яже тільки постріл… BANG!

Ви вже напевно зрозуміли, про що мова йде. А якщо ще не знаєте – готуйтеся зустріти дещо дуже цікаве. Зігравши один раз, уже неможливо зупинитися! Бенг – гра з італійським коріннями. Її автор - Emiliano Sciarra, який споконвічно займався створенням відеоігор, але наприкінці 90-х років перейшов на настолки. По суті, за один місяць в 1999 він створив основу для більш 20 ігор!

Перед чоловіком стояло завдання – придумати швидку, веселу настільну гру, у яку зможуть відіграти більші групи гравців (сім і більше) різних віків, а також родини. Він прийняв тему «Дикого Заходу», тому що в той час вона була особливо популярної в Італії (батьківщині спагетті-вестернів).

Спочатку не було ніяких унікальних ролей – кожний злочинець опікується сам про себе, намагаючись одержати максимальне «винагорода». Однак тут почувся застій, а тому були введені ролі й дистанції. Коли ж з'явилися команди злочинців і охоронців закону, була тільки одна мету – досягтися балансу з непарною кількістю гравців. Щоб розв'язати й цю проблему, Еміліано ввів такого персонажа, як Ренегат.

На створення прототипу гри треба було всього два тижні. Автор представив настолку спочатку своїй родині 6 січня 2000 року, а незабаром після цього – шаховому клубу. Друзі по шахах порадили назва BANGі воно прижилося.

Ренегат спочатку використовувався тільки в грі з непарною кількістю гравців. Однак, оскільки видавцеві, компанії dV Giochi, ця роль видалася самої цікавої, цей персонаж став обов'язковим.  Співробітництво з видавничим будинком послужило також таким змінам у ході гри.

·         Під час фази один гравець бере 2 карти замість 1.

·         Колода обмежилася 110 картами (не вважаючи карт персонажів).

·         Текст на картках замінений символами.

Нововведення були позитивно прийняті гравцями, за винятком символів, які іноді зазнають критики. Автор відзначив, що більш пізні випуски частково включають текстові вказівки.

Незважаючи на досить юний вік, BANG! Можна вважати свого роду класикою жанру. Її люблять за те, що влитися в гру й зрозуміти правила не складе особливої праці – усі зрозуміло описане в додається керівництві. Також на популярність впливає елемент інтриги, який зберігається від одержання кожним гравцем ролі до фінальної розв'язки. Тут багато чого залежить від удачі й витягнутої карти, але не завжди – іноді учасникові буде потрібно логіка й стратегічне мислення.

Приєднуйся до армії аматорів легендарного настільного Вестерна вже сьогодні – купуй BANG! у кращому інтернет-магазині для ігромана Хід Конем!