Поумнічать мені отут! І от отут теж поумнічать))

 

  • Розум краси важливіше
  • По одежинці зустрічають, по розуму проводжають
  • Без розуму голова – казан

 

Усякі народні мудрості, сказання й прислів'я про розум як би щосили натякають і прямо говорять, що бути розумним – добре й всяк повинен прагнути до цього. Рівень інтелекту, розвиток і показники IQ у всіх різні, і це навіть добре. Будь кожний з нас не розумніше й не дурніші іншого, будь ми всі однаковими по ступеню начитаності й утвору, яким був би мир тоді? Напевно, нудним місцем, де ніхто не змагається з кимсь, намагаючись досягтися більш високих учених ступенів і показників розумової діяльності. Тому той факт, що всі ми різні й розумні кожний по-своєму, робить наш мир цікавим, а нас самих – недосконалими, але такими, які можуть постійно розбудовуватися, вчитися й відкривати в собі нові грані розуму й талантів.

Поумнічать, демонструючи свій рівень ерудиції, начитаність і пізнання в якімсь вузькому напрямку, властиво не всім, але багатьом з нас. Можливо, це не є гарною рисою характеру – хвастощі, хвастощі й себелюбність ніколи не були в ціні, але в контексті деяких ситуацій мудрування не тільки припустиме, але й цілком бажане. Наприклад, деякі настільні ігри мають на увазі змагання між учасниками, із застосуванням їх знань, ерудиції, уваги й начитаності. Тому, якщо ти аматор поумничать і, на думку деяких навіть вискочка, те саме настолки стануть прекрасним розв'язком для тебе!

Гри для компаній, суть яких зводиться до побудови логічних ланцюжків і розв'язку різних розумних завдань, мають на увазі такий добір учасників, яким буде цікаво змагатися один з одним. Вибираючи компанію на вечір, варіант дозвілля для якого це настільні ігри, примір кожного учасника на свій ріст: вибравши рівною мірою як сильних, так і гравців середньої ланки, ти забезпечиш собі цікаве проведення часу. Вибираючи всіх учасників слабкіше себе, ти нічого не виграєш, друг: на досвіді безлічі геймерів доведене, що цей варіант лише потакання своєму комплексу досконалості й говорить про страх перед тими, хто сильніше тебе.

Настолкі – це спосіб відмінно провести час, і тільки. Не варто сприймати занадто серйозно процес гри, так само як і зневажати тими плюсами, які ти можеш для себе витягти. Як би ти не любив мудрувати, завжди найдеться хтось розумніше тебе, і от у нього-те й корисно повчитися чомусь новому. Так що, дорогий друг, вибирай настільні ігри з розумом, для розуму й із прицілом на сильних суперників. Уже краще скромно мовчати в компанії розумних, чому мудрувати серед дурнів!