Чому корисно грати в настільні ігри? Переваги

Те, що настільні ігри – це завжди весело й захоплююче, знають усі. А чи відомо вам, що це ще й чарівний ключ до збереження активності й здоров'я розуму? Різні люди з різними потребами й здатностями збираються за одним столом з однієї метою – розважитися. Але, по суті, процес гри благотворно впливає на здоров'я в різних аспектах і в будь-якому віці. Ми підготували для вас невеликий список того, чому грати потрібно й важливо.

 

Забезпечують гарне самопочуття

Одним з «побічних» ефектів від настільних ігор є сміх. Він, у свою чергу, збільшує кількість гормонів ендорфінів і викликають відчуття щастя. Щирий голосний сміх і радість у компанії можуть також посприяти співпереживанню, співчуттю й довірчим відносинам з навколишніми.

 

 

Роблять час із родиною веселим і різноманітним заняттям

Сімейні посиденьки іноді здаються неможливою річчю, оскільки у всіх різні графіки й кожний займається своїм. Але все-таки не варто забувати про те, що збиратися час від часу потрібно, тому що без спілкування відносини можуть зіпсуватися. Настільні ігри після сімейної вечері – відмінний спосіб зблизитися з рідними й зміцнити сімейні узи.

 

 

Формують пам'ять і поліпшують пізнавальні навички

Ваші діти, відіграючи в настільні ігри, розбудовують основні когнітивні навички – наприклад, здатність до розв'язку завдань. Особливо корисно відіграти в настільні ігри для гіпокампу й префронтальної кори головного мозку – ці два відділи відповідають за пам'ять і мислення. У літньому віці настільні ігри допомагають мозку зберегти розумові здатності й підтримувати їх у відмінному стані.

 

 

Знижують ризик розвитку психічних захворювань

Одне з основних переваг настільних ігор є зниження ризику когнітивних порушень – наприклад, розвиток деменції й хвороби Альцгеймера. Коли ваш розум зайнятий, ваші нейронні зв'язки міцнішають. А чим сильніше мозок, тем він стійкіше.

 

 

Сприяють розвитку дітей

Настолки відіграють значну роль у дитячому здоров'ї й розвитку мозку. Діти поліпшують логічне, критичне, просторове мислення. Також активізуються мовні й комунікативні навички, здатність концентруватися протягом тривалого періоду часу й уважність.

 

 

Прискорюють відповідні реакції

Навіть якщо ви вже давно не дитина, ви однаково одержуєте свою порцію користі від гри. Чим більше ви відіграєте, тем краще й швидше ви реагуєте на навколишнє середовище й взаємодієте з нею. Наприклад, вам не важко буде знайти ключі від машини (другий носок, пульт від телевізора та інше та інше) без того, щоб перерити весь будинок. Знижують кров'яний тиск. Відіграючи, ви смієтеся, і разом з викидом ендорфіну в кров знижується й стає стабільним артеріальний тиск. М'язи розслаблюються й кров вільно циркулює по тілу. Таким чином, ви одержуєте приємну профілактику хвороб серця й інсульту.

 

 

Підвищують рівень імунітету

Дослідження доводять, що негатив, депресії, стрес знижують здатність вашого організму боротися із хворобами. І навпаки – позитивні почуття й думки, радісний сміх і задоволення допомагають боротися зі стресом і підвищують імунітет. Процес гри доставляє багато радості, тому ви під захистом і вам не страшні болячки! Мають терапевтичний ефект. Багато настільних ігор вимагають залучення дрібної моторики – наприклад, для переміщення фігур по карті, а також дій, де потрібні координація й спритність. Регулярна практика й активність поліпшує ці навички, що особливо важливо для дітей, людей із психічними або фізичними розладами, людей похилого віку та які відновлюються після аварій. Настільні ігри дуже корисні – у комплексі із трудотерапією й гімнастикою вони допомагають згодом поліпшити функцію м'язів і нервів.

 

 

Знижують рівень стресу

Настільні ігри в дружньому колі – прекрасний спосіб розслабитися. Деякі люди вибирають із цією метою алкоголь або інші сумнівні методи, але ми з вами знаємо, як відпочити так, щоб зберегти здоров'я!

 

 

Тому грайте, насолоджуйтеся життям і будьте здорові!

 

Якщо Вас зацікавила новина, Вам буде цікаво довідатися про ці товари: