«Прадавній жах». Ода Лавкрафту

Прадавнє Зло пробуджується… Уся земна куля содрогается від навали чудовиськ. Паніка й розпач поселилися в серцях людей… И саме тобі й колу твоїх колег має бути подорож по миру, але аж ніяк не туристичне. У ваших планах - стримати наближається жах. А він набагато ближче, чому тобі видасться! Усе це - у настільній грі з моторошнуватою назвою «Прадавній жах».

Огидні монстри, жорстокі зіткнення, незрозумілі загадки доведуть тебе до знемоги. Протягом усієї гри тобі й колегам-слідчим слід розгадувати головоломки інший світу, розкиданих по всіх континентах. Усе для того, щоб хоча б на час зупинити Хаос, який грозить захлиснути людство. Вистачить чи тобі мужності, щоб вистояти й запобігти глобальним руйнуванням?

Це кооперативна гра, у якій тісно переплітаються страх і пригоди. «Eldritch Horror» - Справжня знахідка для фанатів творчості Лавкрафта, але настолко створювалася для всіх аматорів фантастики й хоррора. Тут від одного до восьми гравців беруть на себе роль дослідників, працюючих над розв'язком містичних таємниць, збірають підказки й захіщають мир від Прадавнього – істоти, що має намір знищити мир. У кожного Прадавнього в рукаві – свої власні, унікальні колоди карт Таємниць і Досліджень, які допоможуть тобі глибше зануритися в атмосферу й ближче пізнати конкретного монстра.

У той час як карти Таємниць (разом з місцем розташування врат між мирами, грізними монстрами й корисними підказками) будуть давати тобі інформацію й попередження про обраний пункт на карті, ти можеш знайти пригоду десь у світі… Навіть там, де й не міг припустити.

Список «босів» досить вселяє (деякі з них доступні в доповненнях) – Абхота, Азатот, Бокруг, Глаакі, Зхар, ИГолонак, Ітаква, Йог-Сотот, старовина Ктулху, Ейхорт, Цатхоггуа, Хастур і безліч інших. Деякі з них серйозно зіпсують кров нашим детективам, але з ними можливо боротися. Іншим же досить пробудитися, щоб знищити увесь світ. Їм поклоняються безумці, які тільки раді віддати своє життя Панові. Готовий чи ти до цього?

На аркуші Прадавнього перебуває трек безвихідності, і це – пряма дорога до його пробудження. З відкриттям врат учасники кладуть один жетон на трек. Коли він буде повністю заповнений, почнеться втілення кошмару й справжній карнавал божевілля.

Є ще кілька показників, про яких слід пам'ятати. Приміром, є трек жаху, який відображає те, наскільки налякані жителі Аркхем. І, якщо разом із цією обставиною виконане ще одне, ліміт монстрів вичерпаний – ти знаєш, хто з'явиться на арені. Є додаткові умови пробудження – велика кількість врат, відсутність монстрів у пулі або карт у колоді Пороків, повний трек Глибоководного Жаху ( при наявності доповнення).  

У кожного з детективів є також свої унікальні властивості, які в той або інший момент можуть зіграти вирішальну роль у битві зі Злом. Гравець починає з конкретною кількістю окулярів Здоров'я й Розуму (і вони, зрозуміло, у ході гри будуть мінятися). Студент і вчений, офіціантка й колишній ув'язнений, доктор і письменниця, шаман і комівояжер, маг і юрист, психолог і проклятий (список триває) – усі вони прагнуть вижити.

Описати весь процес можна, але краще – спробувати самому! Чому б не купити настільну гру «Прадавній жах» в інтернет-магазині «Хід Конем»? Навіть якщо ти живеш не в Києву, ти одержиш настолку максимально оперативно й за доступною ціною. Збирай друзів і скоріше замовляй цю чудову гру!