Епічність і відвага. «Гра Престолів»

Новини невтішні – король Роберт Баратеон раптово помер і землі Вестерос знову готуються до нескінченних двобоїв. Переможець одержує право зійти на Залізний Трон і стати правителем усіх земель. Декільком героям має бути здолати своїх суперників ( як чесними способами, так і застосовуючи хитрі виверти), і для цього буде потрібно щось більше, ніж просто безконтрольна сила. Тактика, хитрість, дипломатія – вибирай свій шлях. «Гра Престолів» починається в нас, у магазині настільних ігор «Хід Конем». J Вистачить чи тобі мужності дійти до кінця?

Кожний раунд настолки складається із трьох етапів: Вестерос, план, дія. На першій фазі представлені особливі події й повсякденна діяльність легендарного континенту. У грі є три різні колоди, карти з яких несуть у собі якісь глобальні події – їх впливу можуть зазнати всі гравці.

Етап планування, по суті, є найважливішим. Адже саме тут ти секретно даєш вказівки всім своїм юнитам. Це можна зробити, розміщаючи спеціальні маркери на кожному контролюється тобою районі, у якому є як мінімум один юніт. Дана частина гри націлена на роботу твого логічного мислення й зажадає від тебе дипломатичних навичок і дедукції. Ніколи не знаєш напевно, якому союзу довіряти, з ким підтримувати відносини, а кого краще залишити за бортом? Гравці можуть давати обіцянки один одному й з такою ж легкістю їх порушувати. Напружені, переконливі переговори часто закінчуються зрадництвом гідного Вестерос.

Фаза дії – усі бої ведуться тут. Коли армії сходяться у двобої, кожна з них вибирає одну з карт Будинку, щоб додати собі потужності й нанести більше втрати суперникові. Також Удома мають здатність консолідувати свої сили в підконтрольні їм районах і використовувати цю міць на Наступний ходах, щоб вплинути на своє положення щодо Трону.

Інтернет-Магазин настільних ігор «Хід Конем» представляє твоїй увазі друге видання «Гри Престолів», де, крім оновленої графіки й більш чіткого набору правил, з'являються нові елементи на поле. А ще – збільшилася максимально можлива кількість гравців – тепер одночасно можуть відіграти відразу шість людей.

Наприкінці десятого раунду учасник, який контролює більшість районів із замками або фортецями, а також – кому вдалося поширити свій вплив по Вестерос, стає переможцем і безперечним правителем континенту. Зможеш чи ти придбати панування над ворогами або ти схилиш іншому кращому? Прийшов час відстояти свої вимоги.

«Гри престолів» - настолко, яку оцінять, у першу чергу, фанати серії книг «Пісня Льоду й Вогню» (або серіалу). Але навіть якщо це твердження не про тебе, але ти любиш «розумні», складні, тривалі настолки – виразно спробуй!  Середня тривалість гри – від двох до чотирьох годин, але Хід Конем, магазин настільних ігор, переконаний, що цей час пролетить для тебе непомітно. Це захоплююче дозвілля для посиденьок із друзями.