«Пандемія» - боротьба з вірусами й порятунок людства

Любиш гри на виживання? Подобається лоскотати нерви екстремальними ситуаціями, перебуваючи в пошуку швидкого й раціонального розв'язку? Серце завмирає від думки про те, що тобі й друзям має бути (хоч і віртуально) стати потенційними рятівниками людства, коли більша частина людей вимерло й/або заражені невідомим вірусом, від якого ще немає протиотрути?

Минулого тижня ми розповідали тобі про «Зомбіціде» і про те, як вижити, коли зомбі стукаються у двері. У цій статті обговоримо не менш захоплюючу гру – «Pandemic» (або «Пандемія)». Отже, що ж представляє із себе ця настолко?

У світі з'явилося цілих чотири невідомі захворювання; ситуація загрожує вибухнути Справжня епідемією, якщо людство не встигне знайти ліки. Інакше – вірна смерть. Гравці виступають у ролі команди вчених, ціль яких – за максимально короткий строк знайти необхідну формулу, зупинити поширення хвороби й знищити її. Кожний учений має свої унікальні знання й можливостями й найкраще, якщо всі персонажі будуть діяти спільно. Придумайте власну стратегію стримування смертоносних вірусів і зупини їх – поки ще не пізно!

В «Пандемію» зможуть пограти від 2 до 4 гравців віком від десяти років. Середній час гри – 45 хвилин. Перша версія побачила світло в 2007 році. Її автором є відомий американський розроблювач настільних ігор – Метт Лікок, а для російської аудиторії настолко була адаптована компанією «Стиль Життя». Pandemic одержала безліч позитивних відкликань і була відзначена не тільки на словах, а одержала кілька престижних нагород у своїй тематиці.

Кожному ходу супроводжує новий спалах інфекції в одній із країн миру. Вісім спалахів – і ви програли! Існує ще кілька умов програшу команди:

  • більше немає кубиків з кольором певної хвороби, коли вони потрібні під час інфекції або епідемії;
  • не залишилося карт.

Умова перемоги одне – гравці відкривають ліки для всіх чотирьох захворювань.

  Для успішної гри тобі будуть потрібні тактика (спритність), уміння взаємодіяти з іншими учасниками й логічне мислення. І, звичайно ж, оптимістичний настрой і відсутність паніки.

В 2009 році вийшло доповнення – «Pandemic: On the Brink», у якому можна додати п'ятого гравця, а ще з'являється нова хвороба, що робить ситуацію ще небезпечніше! Інша проблема – впровадження Вірулентного Штаму, за допомогою якого один з вірусів стає особливо смертельним, заміняючи стандартні карти епідемій новими. Кожна така карта являє собою прикрий ефект і перешкоджає появі ліків.

Упорається чи твоя команда з виниклої для планети небезпекою? Усе залежить від того, зумієш чи ти знайти загальну мову з іншими гравцями (а також небагато від везіння). Спробуй себе в ролі вченого – можливо, саме ти врятуєш Землю і її мешканців! Успіхів!

 Купити настільну гру Pandemic (Пандемія) у Києву або Україні ти можеш у нашому інтернет-магазині. «Хід Конем» розбудить у тобі геройські якості (і подарує гарний настрій! J