Практика виживання: Зомбіцід

Представ, що гірші очікування людства, втілені в нескінченній низці художніх фільмів і книг, збулися й Землю охопив всепоглінаючій хаос. На планеті з'явився невідомий вірус, який перетворює людей у живих мерців, і тільки декільком вибраним удалося урятуватися (неймовірно, але серед вибраних – ти й твої друзі). Тепер ваша головна мета – вижити в умовах зомбі^-апокаліпсиса. Як довго ти протримаєшся?

Якщо коротенько, такий сюжет настільної гри за назвою «Зомбіцід». У тебе є можливість відчути себе частиною «Ходячих мерців», «Зомбіленда» або «28 тижнів через». Успіх і фінальний результат залежить не тільки від тебе, але й від командної гри, а також – від удачі. Перевір свою живучість і везучесть, прокачай навички й стань самим крутим винищувачем нежиті!

Гравцям запропоновано шість персонажів зі своєю неповторною індивідуальністю (і бонусами). Залякані, що вижили, у прагненні укритися від небезпеки, швидко стають мисливцями за головами. У гравця є набір спеціальних предметів і, звичайно, зброя. Більш ефективна зброя має один мінус – воно, як правило, відтворює більше шуму. А це значить, що ненаситні створення вже направляються до вашої команди.

 Убивства прокачуються вміння героїв. Прогрес відображається на картці профілю. Найважливіше, що потрібно пам'ятати – будь-який невірний крок може обернутися катастрофою.

Зомбі, інші важливі учасники гри, передбачувані, тупі, але смертельно небезпечні й сильні. Їх залучають гучні звуки, яке видає ваша зброя. З кожним ходом їх стає більше ( на жаль для вас, куль у наявності значно менше). А ще вони дуже люблять їсти мізки й будуть ради бачити вас на своїй стороні. Контроль над цими персонажами здійснюється за допомогою простих правил і колоди карт.

Не все зомбі однакові. Ходки повільні й слабкі, бігуни рухаються ледве швидше, товстуни – витривалішими й, нарешті, поріддя – його дуже складно вбити (існує тільки один спосіб) і воно здатне неабияк зіпсувати ваше життя. Зомбіцід відбувається на кожному ході – за допомогою карт і кубика відбувається визначення того, де з'явиться нова порція монстрів і якого типу вони будуть.

Відіграти можуть до шести гравців включно. Підійде гравцям від 13-ти років. Середній час партії – від 45 до 180 хвилин. У коробці ти знайдеш багато симпатичних мініатюр зомбі, які тільки підсилюють ефект від геймплея.

Зомбіцід – неймовірно крута настільна гра, яку з особливим задоволенням оцінять аматори жанру survival. Але навіть якщо ти не цінитель, ми однаково рекомендуємо тобі спробувати! У процесі настільки вживаєшся у відведену для тебе роль, що починаєш всерйоз ставитися до того, що відбувається. Розжарення страстей, небезпека, що чекає на кожному шляху, і вірні друзі, які підстрахують – усе це чекає тебе тут.