Види гравців (частина 3)

 

И, нарешті, фінал нашого невеликого розбору. Для тих, хто пропустив початок класифікації гравців - от перша і друга частини. 

Нудьгуючій гравець

«Чому ти ще тут?» - от питання, витає в головах у всіх учасників щодо цього персонажа, але, звичайно ж, ніхто не скаже цього вголос. Незважаючи на те, що його присутність – Справжня загадка, нудьгуючій усім своїм видом показує, наскільки йому нецікаво. Такий герой часто відволікається – копається в телефоні, малює, будує конструкції з невикористаних ігрових елементів. Неважливо, чому саме він зайнятий, помітно одне – ці дії для нього набагато цікавіше гри. Нудьгуючі геймери можуть бути небезпечними для гри в цілому, оскільки апатія найчастіше заразлива й часто ухвалюється загальний розв'язок припинити процес. У деяких випадках вони так часто відволікаються, що не можуть зосередитися як випливає.

  Як поладити?

Давайте будемо чесні – гра зовсім не заладиться, якщо за столом буде такий гравець. Надай йому кілька варіантів. Дозволь їм не брати участь, якщо він дійсно не прагне цього (наприклад, прийшов за компанію із другом і не смог вчасно сказати «немає») або прямо сказати про те, що потрібно зберігати увагу. У якості альтернативи можна запропонувати такому учасникові взяти участь у вечірці побічно – приміром, накрити стіл або побути діджеєм.

У що пограти?

Загалом, ми говоримо зараз про нудьгуючого гравця, якому не цікавий увесь процес. Але якщо без цього ніяк, вибирай ігри, які не прив'язують учасника до результату (ще простіше – з яких просто вийти на будь-якому етапі). Наприклад, Pandemic - вона захоплююча й, що найважливіше, відхід гравця ніяк не вплине на гру.

Гарний хлопець

Такий вид гравців, як Гарний Хлопець, приходить на ігрові вечори, тому що йому подобаються компанії. Головна причина, по якій він тут – веселощі. Йому однаково, у що відіграють, хто прийшов або пішов – він просто тут, спілкується й розважається. І що ж тут поганого, запитаєш ти? Найчастіше, проблеми немає. Але трапляється так, що Гарними хлопцями можна маніпулювати й такі учасники часто роблять ірраціональні дії просто тому, що не прагнуть здатися «грубими». Коли гравець більше прагне бути милим, а не відіграє, він може легко розбалансувати процес.

Як поладити?

Гарний хлопець повністю відповідає своєму визначенню, тому зовсім не складно направити його в потрібне русло. Якщо він занадто добрий і цим користуються інші гравці, краще проговорювати такі речі вголос і прямо. Деяким людям слід знати, що для настільних ігор абсолютно нормально бути наполегливим і певен.

У що пограти?

Гарний хлопець досить податливий, а тому звикає до будь-якої гри й не викликає багато проблем. Можливо, слід почати з більш простих ігор, а також донести уводити, увести до ладу нього той факт, що суперництво – просто частина процесу, а тому не слід підбудовуватися під інших.

От і все. Сподіваємося, ти не сприйняв усі занадто всерйоз – образи вийшли гіперболізованими, а оповідання - небагато перебільшеним. Але, як говориться, «казка неправда, так у ній натяк». Кожний з нас зустрічає різних по характеру людей, а іноді й сам буває тем або іншим персонажем. І в цьому немає нічого поганого. Але ми певен, що тепер ти підкований і готів до будь-якої ситуації! «Хід Конем» бажає тобі відмінних ігрових вечорів і тепле коло спілкування! А де знайти кращі настільні ігри ти й так знаєш – заходь в наш каталог і вибирай!