«Колонізатори«». Захоплююча стратегія для всієї родини

 

Настільні ігри чудові тим, що пропонують гравцям відчути себе в найрізноманітніших ролях. "Колонізатори" (The Settlers of Catan, Die Siedler von Catan) – цікава стратегічна настолко, у якій тобі має бути відчути себе одним з колоністів на безлюдний острові. Твоє завдання – зібрати максимальну кількість переможних окулярів. Збирай ресурси (дерево, зерно, цеглу, овець або камінь), лад поселення, міста, дороги й перемагай!

Колонізатори – одна із самих популярних на сьогоднішній день настільних ігор. Вона розрахована на компанію із трьох-чотирьох гравців віком від восьми років. Середній час гри – від 60-ти до 120-ти хвилин. Ця настолко чудова тим, що її правила доступні абсолютно всім, а ігровий процес – ненудний і захоплюючий. «Die Sidler von Catan» побачила світло в 1995 році в Німеччині. Її творця звуть Клаус Тойбер. Донині гра не втрачає популярності й знаходить усі нових шанувальників. Тільки уяви собі – в 2015 році було продано більш 22 мільйонів копій на тридцятьох мовах! Значна кількість, правда?

Ігрове поле складається з 19-ти шестигранників, розташованих випадковим образом. На кожному з них ( крім клітки пустелі) розташовується один з можливих ресурсів. Усі гекси одержують один з номерів ( від 2 до 12). Гравець на початку гри одержує по два поселення й по дві дороги. Чим більше поселень, тем краще, оскільки від цього залежить, скільки і якого виду ресурси одержує учасник.

Коли два кубики в сукупності показує число 7, у гру вступає ще один персонаж – розбійник. Гравець пересуває фішку за своїм розсудом на одну із сусідніх

Хід складається з Наступний етапів: розігрування карти розвитку, кидок кубика, збір ресурсів ( залежно від суми чисел на Дайсьо й розташуванні поселень на карті) або переміщення розбійника (якщо на кубику випало сім), застосування ресурсів на поліпшення або обмін з іншими гравцями.

Окуляри набираються шляхом будівництва поселень і міст, побудовою самої довгої дороги й найбільшої армії, а також збираючи деякі з карт розвитку, на яких уже є переможні бали. Коли гравець набирає 10 очка (іноді так трапляється, що їх точна кількість можна приховати від інших учасників), він говорить про цей і в такий спосіб виграє.

Існує кілька версій «Колонізаторів» для сучасних мобільних обладнань і комп'ютерів, а в 2014 році вийшов навіть короткометражний фільм! Але, все-таки, по-Справжня атмосферної є саме настільна гра. Якщо ти ще не зустрічався з нею – обов'язково спробуй пограти. Ти й твої друзі одержать багато задоволення від процесу. Втягни в гру батьків, братів, сестер (або дітей), бабусь і дідусів, сусідів і просто знайомих – правила доступні практично для кожної вікової категорії! Купуй легендарну настільну гру «Колонізатори» в інтернет-магазині «Хід Конем».