Розбуди уяву з DIXIT!

 Dixit – це карткова гра з величезною кількістю нагород, про яку просто зобов'язано знати кожний поважаючій себе ігроман. Вона була створена Жаном-Луї Рубіра в 2008 році й дуже швидко знайшла заслужену популярність і любов міжнародної публіки. Більшість настільних ігор перевіряють ваше логічне мислення, кмітливість і навіть спритність, а Діксіт розбудить вашу креативність і розкриє сховані творчі потенціали.

Відіграти можна з дітьми від восьми років, з кількістю гравців від трьох до шести – ідеальний варіант для родини. Дорослі теж будуть у захваті (ми підтверджуємо!). Dixit ставить перед вами ціль: бути « у міру загадковим», напружити мозок і включити уяву. Вона до неподобства проста, але в той же час змусить вас неабияк попотіти.

Ця настільна гра чимсь схожа на покер, тільки дуже незвичайний – як якби творцем цього покеру був Льюїс Керолл: на картах, які ви тримаєте в руці, немає ні правил, ні напрямків, ні умов. Кожна з них несе в собі щось незвичайне, абстрактне, фантазійне й без особливого змісту.

 У свій хід ви перетворюєтеся в Казкаря й вам необхідно придумати назву або опис однієї із цих карт (а якщо є натхнення – можна придумати віршик, проспівати, станцювати або що-небудь ще!), і після свого оповідання – покласти її особою вниз. Усі інші учасники вибирають одну з карт, які могли б відповідати опису. Після чого карти збираються, перемішуються й виставляються на загальний огляд.

Усі ( за винятком Казкаря) потай голосують за картинку, яку вони вважають картою провідного. Потрібно бути акуратним, тому що якщо бути занадто докладним в описі, є ймовірність, що кожний з учасників угадає вас і кожний одержить окуляри – крім самого загадуваті. Те ж відбувається й у тому случає, якщо загадується картинка була описана занадто мрячно. Найкращим результатом уважається той, де один гравець попадає в мету.

Dixit та сама особлива гра, яка активно задіє людські здатності й у той же час зводить до мінімуму правила. Вона також прекрасна з візуальної точки зору – видне, що художники провели чимало часу над роботою. Сюрреалістичні зображення вражають уяву й стимулюють на пошуки нових ідей і розв'язків.

Побравши колоду в руки, ви не зможете відірватися! Кожний з нас у глибині душі несе в собі потужну творчу енергію, яка тільки й чекає того, щоб її звільнили. Дайте вихід потенціалу, одержите море задоволення, смійтеся, веселитеся, ділитеся радістю із друзями! Нудьгувати не прийде – ми певен у цьому!

Сьогодні існує вже кілька версій гри, створених спеціально для армії фанатів, які вже встигнули вивчити всі карти, але усе ще чекають продовження. Мноооого-Багато Dixit – на наших віртуальних прилавках! J