Як поліпшити ігровий вечір?

  Настільні ігри – це відмінний спосіб захоплююче провести вечір у дружньому колі й рідних. Але, якщо ви гравець зі стажем, у вас напевно є сумний досвід того, що такі заходи проходять не завжди так гладко, як хотілося. От цей хлопець заплутався в правилах і доводиться зупинятися, щоб заново викласти суть. А та дівчина зголодніла і в середині процесу виходить перекусити. Ще хтось довго думає над своїм ходом і всі інші чекаючи вперлися у телефони або інші гаджети. Є безліч причин, по яких ігровий вечір може бути небагато зіпсований і в цьому немає нічого веселого.

На щастя, не все загублено! Є кілька основних моментів, які можна передбачити заздалегідь, щоб поліпшити вашу вечірку! Готові? Поїхали!

Запасіться вкусняхами

Настільні ігри дуже часто бувають досить тривалими. Часом настолка, тривалість якої дві години, може затягтися на всі чотири, і це може стати реальною проблемою, якщо не бути до цього готовим. Але – їжа все робить краще! Перекус однозначно пожвавить компанію й підніме моральний дух команди.

Однак їжа й настолки не завжди підходять один одному. Ваші настільні ігри – ніжні створення, зроблені з дерева або картону. Вам, звичайно ж, хочеться бути впевненим у тому, що страшний монстр із жиру не ляпне на карту, а тайфун з коли не забризкає карти. Їжа, яка залишає жирні або липкі сліди на руках – поганий союзник. Тому, замість смаженої курки, картоплі фрі або чіпсів варто вибрати щось більш консервативне – фрукти, овочі, печиво або цукерки.

Незалежно від того, що ви збираєтеся пити або їсти – заберіть їжу зі стола. Переважлива більшість сучасних ігор зроблені з картону й будь-яка рідина може деформувати їхній зовнішній вигляд. Перекус – це круто! Але підбирайте вкусняхи з розумом.

Розкладіть гру заздалегідь

Підготовка до деяких ігор нібито не займає багато часу, але скільки раз уже виявлялося, що даний факт не відповідає реальності? У теорії, більшість ігор можна розкласти за 5-15 хвилин, але швидше за все, ви провозитеся із цим довше. Якщо у вашій компанії є люди, які поки тільки придивляються до настолок, тривалий процес розкладання може відвернути їх від настільних ігор взагалі. Зрештою, хто прагне відіграти дві години, а година – чекати на неї початку?

Будьте готові! Очевидна відповідь – розкладіть гру заздалегідь. Протріть стіл, дістаньте вміст коробки й подбайте про все необхідне. Може здатися, що більшості людей однакові, але часто ми підсвідомо зв'язуємо початковий етап розміщення із загальним враженням від гри – тому переконайтеся, що не розчаруєте друзів.

Знайте гру й навчайте правильно

Самий відповідальний момент! Прикладом, знайомий запрошує вас зацінити «нову круту гру», а потім дістає запечатану копію Twilight Imperium і каже: «Не хвилюйся, навчання не займе багато часу!» Перш ніж запрошувати друзів пограти, переконайтеся, що знаєте правила й зможете їх розповісти! Це нормально, що інші гравці не вміють грати, тому що їх можна навчити. Але якщо до вас прийдуть гості, а ви будете возитися із правилами годину – малоймовірно, що ігровий вечір повториться в тому ж складі.

Навіть для найпростіших ігор вивчення правил може зайняти в кілька раз більше часу, ніж сама гра – не кажучи вже про найскладніші стратегії, де на правила піде кілька годин. Усі присутні будуть вдячні за те, що ви знаєте всі деталі й готові розповісти, як грати.

Відкладіть телефони

Іноді здається, що смартфони стали еволюційним продовженням руки – настільки сильно ми залежимо від зв'язку. Ми готові щомиті перевіряти стрічки новин у соціальних мережах, писати нові повідомлення в чат, робити Селфі або просто «залипати». Але ж ви зібралися тут і зараз, щоб пограти й провести час разом, вірно? Це як мінімум неввічливо, коли одна людина робить хід, а інші в цей час вперлися в екрани своїх гаджетів. Відпочиньте від телефонів, і нехай ваша техніка відпочине від вас теж.

Зрозуміло, що бувають випадки, коли не можна пропустити важливий дзвінок або повідомлення. Поставте мобільний на вібро-режим, покладете його в кишеню – і насолоджуйтеся грою повною мірою!

Не будьте диктатором

Ви запросили друзів у гості, з нетерпінням смакуючи, як пограєте в «Цивілізацію», але ваші товариші чомусь не розташовані до складних правил і прагнуть чогось більш простого й динамічного, поглядаючи, приміром, на коробку з «Еківокі». Наш рада – не ображайтеся й не розбудовуйте, а тим більше – не виражайте бурхливе збурювання! Розуміємо, що несправджені очікування викликають самі неприємні почуття, але ви зібралися, щоб повеселитися, вірно? Почніть із того, що подобається більшості. І цілком ймовірно, що, погравши в просту гру, народу захочеться чогось більш витонченого.

Перед початком ігрового вечора рекомендуємо запастися хоча б декількома настолками. Чим більше вибір – тем нижче шанс того, що комусь буде нудно. А купити настільну гру можна в нашому магазині.

Хід Конем бажає вам цікавих і не забуваються ігрових вечірок!